Lokalista

A Lokal47 étterem hírlevele saját receptúrákról, a tökéletes alapanyagok kiválasztásáról, fenntarthatóságról és termelői történetekről.

Legyél Te is Lokalista!

Az elmúlt évek során megannyit tanultunk biodinamikáról, permakultúrárólkreatív fogások és izgalmas italok elkészítéséről, a tökéletes termelői alapanyagok kiválasztásáról, szezonalitásról, jó borokról és borpárosításokról és persze arról, hogy mit szerettek Ti, amikor hozzánk jöttök…

Tapasztalatainkat nem csak az asztalnál szeretnénk elmesélni Nektek, hanem  hírlevelünkben, a Lokalistában is. Hiszen biztosak vagyunk abban, hogy otthon, a mindennapokban is lehet a termelőit, a helyit választani és abból valódi ízű ételeket készíteni.

Havonta – és néha gyakrabban – érkező hírlevelünkben nem bonyolult receptúrákról vagy speciális konyhai felszerelést igénylő módszerekről fogunk beszélni. Hanem egyszerű, akár otthon is elkészíthető ételeket osztunk meg. De lesz szó borászatról, fenntarthatóságról és arról is, hogyan tudod a mindennapokba gyakrabban beemelni a termelői alapanyagokat. 😉

*És ígérjük, ez nem az a fajta hírlevél lesz, ahol kupon akciókról és kihagyhatatlan lehetőségekről lesz szó…

Lokalista hírlevél feliratkozás

Mivel készülünk a szezonban?

Április

Nincsen semmi...
Miből főzzünk, ha még nincsen semminek szezonja?

Május

Túl a fenntarthatóságon...
Miért finomabb a termelői & megbízható piacok a környékeden.

Június

Itt a nyár!
A kombucha készítés rejtelmei.

Kik vagyunk és miért Lokal47?

Lokal, mert fontos számunkra, hogy környékbeli termelőkkel dolgozzunk együtt. Nagykanizsán is egy termelői piacot kezdtünk üzemeltetni, így a termelők először lettek barátaink, később pedig beszállítóink. Megtanultuk, hogy a minőségi, helyi alapanyagokért igenis megéri küzdeni!

47, mert 47 km-re van a saját birtokunk, ahol mi is gazdálkodunk. Ahonnan, szintén sok alapanyag kerül a tányérokra! Sok-sok almafánk van, egy kevés szőlő és málna és minden évben zöldségeket is ültetünk. Fermentálunk, törekszünk a bio termesztésre és a legfontosabb szempont, hogy permakultúrális módszerekkel tegyük élhetőbbé kertünket és környezetünket egyaránt. 

Ellenben ez a szám számunkra sokkal többet jelent, hisz határozott célunk, hogy alapanyagaink nagy részét ebből a 47 km-es sugarú körből szerezzük be.

Mindazonáltal szerencsés helyzetben vagyunk, mert éttermünknek egy olyan borbirtok ad otthont, ahol elsődleges szerepet kap a biodinamikus gondolkodásmód, nem csak a borkészítés során, de a birtok egész életében.